Liggemåtte

Liggemåtter

Liggemåtten er perfekt til at overvåge en seng, og du kan også bruge den som siddemåtte på en stol. Den kan give besked ligeså snart sengen eller stolen begynder at blive forladt, så hjælpen kan komme inden et evt. fald, eller i det hele taget bare så personen kan få hjælp og støtte til at rejse sig. Måtten kan også alarmere, hvis sengen har været forladt i længere tid, og der derved er risiko for, at personen fx er faldet.

Systemet kan bruges i private hjem, hvor fx den ene ægtefælle er syg, senil dement eller handicappet. Her hjælper systemet med at give den raske ægtefælle en tryg nattesøvn - vedkommende får besked så snart den syge ægtefælle evt. forlader sengen. Liggemåtten er også velegnet til institutioner, hvor det af hensyn til en beboers sikkerhed og tryghed er nødvendigt at vide, om beboeren forlader sengen, stuen osv.


Sådan fungerer det

Du anbringer liggemåtten i en seng under f.eks. en rullemadras eller i en stol, og når vægten hæves fra måtten - dvs. hvis personen i sengen eller stolen rejser sig - udløses et kald.


Muligheder og fordele

Vi kan tilpasse måtten efter ønske, så den fx bliver ekstra følsom, og/eller vi kan levere liggemåtten med mulighed for en kort forsinkelse, så brugeren fx kan vende og dreje sig i sengen uden risiko for falsk alarm. Du kan selv tilpasse forsinkelsen, så den bliver længere. Denne mulighed er en fordel for en person, som gerne må forlade sengen - fx for at hente et glas vand eller gå på toilettet - men hvor der er risiko for, at vedkommende falder. I sådan en situation bliver sengen overvåget, og der bliver givet besked, hvis personen ikke er vendt tilbage efter en forudbestemt tid.

Det er også muligt at udkoble anlægget i en kort periode, så brugeren kan forlade sengen, eller en hjælper kan arbejde med sengen, uden at alarmen bliver aktiveret. Bliver udkoblingen ikke slået fra igen, går alarmen i gang efter en forudbestemt tidsperiode.

 

Med blåt lys

Du kan få liggemåtten i en udgave, der afgiver et blåt lys, når vægten bliver hævet fra måtten. Måtten lyser så snart vægten fjernes, og den lyser i op til 20 sek. efter, at personen har lagt sig igen. Denne løsning kan også være særligt velegnet til demensramte, der kan glemme at tænde lyset i rummet og dermed fx risikerer at falde.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side