Fra Eukalyptustræ til tekstilfiber til højkvalitets sengetøj

TENCEL kvalitetslagnerKort om TENCEL®

TENCEL® er en helt ny generation af fibre, som har nogle rigtig anvendelig egenskaber. Dette produkt kombinere en bakteriehæmmende funktion med en god absorptionsevne.
Og er ganske enkelt mærket på den mest bæredygtige fiber, der findes i tekstilindustrien, både i produktion og i brug er Tencel bæredygtig, som dig en række fordel og en super kvalitet

Hvorfor er Tencel Bæredygtig?

Tencel er lavet af FSC-certificeret træ-kvas hovedsagligt fra eukalyptustræer fra sydafrika (europæiske bøgetræer, kan også i mindre mægte indgå). Eukalyptustræerne kræver ikke andet end regnvand og vokser i naturlige skovområder og kraver ikke kunst vanding og er et hurtig voksen træ. Træmaterialet til fiberproduktionen kommer fra naturlig skovudtynding, og af rester fra træindustrien.

Fordel ved Tencel

Tencel har en række unikke fordel, som sammensætningen af træfiber giver stoffet.
Ja, i Tencel forenes alle de gode egenskaber, den er glat og blødt som silke, stærk som polyester, så let at vaske som akryl, temperaturregulerende, føles kølig og behagelig som hør på en varm dag, varm som uld på en kølig dag og den kan opsuge mere fugt end bomuld.

Det har en virkelig behagelig og god fornemmelse følelse på huden.
Man føler huden kan ånde både i varmt og koldt vejr. Tekstillet har en bedre absorberings evne end bomuld og kan absorbere store mængder fugt, som derefter hurtigt transporteres og fordamper – en egenskab, som giver et behageligt og jævnt temperaturniveau for kroppen.
Det er også dét plus, der giver stoffet en eftertragtet bakteriehæmmende funktion, der gerne det bæredygtig i brug, ved at der kan spare 1 vask eller 2.
Tencel får meget flotte anbefalinger.

Pleje af Tencel

Husk, man behøver ikke vaske Tencel så tit, men når man gør det, så vask på 30 - 60 grader og lad tøjet lufttørre. Det skal naturligvis vaskes efter et vådt uheld i sengen.

Vask og tørring

Vi har vaskevejledning vedlagt alle vores produkter. Ved Tencel er der forskellige vaske vejledninger på de forskellige typer produkter.
Alle må maskinvaskes. Nogle ved 90, 60 eller 40 grader, derfor er det vigtig af tjekke den vedlagte vaskevejledning.
Vi anbefaler ikke at Tencel produkterne tørretumblet, de tørrer normalt hurtig.
Hvis man er nødsaget til at tørretumble produktet, skal det være ved lav varme og max. 60 gram.
Det forlænger levetiden på produkterne, hvis de ikke tørretumbles.
En sikker løsning er at hænge elementet i et varmt, fugtigt område.
Der er INGEN af vores Tencel produkter der må sendes på renseri (dry Clean)

Strygning

Tencel stof tørrer relativt rynkefrit, og vi anbefaler ikke at strygejern vores Tencel produkter, da dette kan skade den vandtætte side ”lamineringen”.
Hvis du stadig ønsker at stryge skal det være for laveste varme eller "syntetiske" varmeindstilling og slukke for dampen. Høj varme kan skade Tencel, især lamineringen og microfiberstoffet, og damp kan efterlade pletter, der ikke vil komme ud før næste vask.

Pletfjerning

Problemet med at fjerne pletter på beskytterbagsiden (lamineringeren):
Ingen klor eller nogen form for blegemidler må anvendes. De brænder beskyttelsen og derefter virker barriere mod væsker ikke længere.
Andre pletfjernere, der ikke indeholder klor eller blegemidler kan anvendes, men kun på oversiden.

Lagring

Møl og mug kan beskadige Tencel poster . Sørg for, at de er rene og tørre , når de opbevares i et køligt , godt ventileret sted . Må ikke opbevares i plastikposer.

Lidt information om virksomheden bag Tencel®

TENCEL® mærket er patenteret af det Østrigske firma Lencing AG.

 

Lenzing AG fremstiller Tencel på store moderne anlæg i Østrig og Tjekkiet og råmaterialet er Lyocell, som består af 100 % cellulose. TENCEL® er en fiber, der stammer fra naturen, men fremstilles kunstigt vha. moderne teknologi. Tencel er en regenereret fiber. Den består ligesom bomuld og hør af cellulose, men i modsætning til naturfibrene, som umiddelbart kan anvendes har materialet være igennem en længere proces. I den højteknologiske produktion blandes flisen fra træer med vand og aminoxid, som sammen opløser flisen og gendannet som fibre under ypperlige miljøhensyn i et lukket økosystem og man kan genbruge næsten 100 % (99,7 procent) bliver genbrugt af de brugte kemikalier og det brugte vand. Der er også meget små mængder spild fra processen
og den energi der bliver afgivet til fremstillingen af fibrene, bliver genbrugt hos det lokale fjernvarmeværk. Det er den eneste type af cellulosefibre, der har opnået svanemærke.
Disse fordele medfører selvsagt, at vi sparer på jordens vandressourcer, og at kemikalieforbruget holdes på et minimum.

 

Træflisen til TENCEL®-produktionen kommer fra Europa, Amerika og Sydafrika, men primært fra eukalyptustræet. Eukalyptustræet er et meget hurtigt voksende træ, som ikke kræver kunstvanding og samtidig giver et meget stort udbytte. Det medfører mange miljømæssige fordele. Træet kan desuden dyrkes i områder, hvor det ellers er svært at dyrke noget, og hvor hverken fødevarer eller bomuld kan vokse.

 

I slutfasen af TENCEL®-produktets livscyklus kan fiberrne desuden genbruges og er 99 % biologisk nedbrydelige.

 

Tencel og lyocell er muligvis ikke passende for personer med kemisk overfølsomhed. Hvis man har kemisk overfølsomhed, skal man vælge økologisk bomuld. Vi har dog ikke hørt om mennesker der har haft bi-virkninger ved at bruge Tencel. Vi har kun hørt fra meget tilfredse brugere. HUSK: Det har stor værdi for vores jord, at vi vælger bæredygtig tøj og miljøvenlig tøj, men det er ikke det samme som at vælge økologisk tøj.