Trædemåtte

En trædemåtte er et hjælpemiddel, der tilsluttes en enhed som kan afgive en alarm, hvis der er behov for at overvåge om en person forlader sin seng eller stol.

Hvis f. eks en dement eller handicappet person forlader sin seng og træder på måtten, vil der afgives alarm.

Er der risiko for at en person falder, hvis vedkommende forlader sengen, vil en trædemåtte være med til at give en sikkerhed for at det opdages.

Måtten placeres foran seng, stol eller dør. Er anvendelig både i private hjem og på institutioner.

Trædemåtten er i sig selv blot en kontakt, som er aktiv når der bliver trådt ned på den og er passiv når der ikke er vægt på den.
Den skal altid tilsluttes til enhed, som giver alarm

Trædemåtten sluttes direkte til et eksisterende kaldesystem. Når en person træder på måtten, bliver kontakten sluttet. Trædemåtten kan bruges til næsten alle eksisterende kaldesystemer. Vi har mulighed for at levere trædemåtten med det stik der passer til jeres system. Vi skal blot vide hvilke stik I ønsker og hvordan ledningerne skal forbindes på stikket der aktiver jeres kald.

Vi kan levere trædemåtten med 2 forskellige trådløse sendere.
A: Via en kort ledning forbundet med AL's Multi sender som aktivere alarmen på en trådløs Pager (modtager type 1 eller type 2). Dette system er CE mærket under medicindirektivet og kan bruges med mange andre typer sendere.
B: En smart indbygget sender i selve trædemåtten, som sender trådløst signal til en modtager, som er meget simpel og kun kan bruges til trædemåtter. Der kan tilsluttes op til 4 trædemåtter.
Modtageren er ikke håndholdt men kan let flyttes f.eks. fra rum til rum.
Er CE mærket, men ikke under Medicin direktivet.

Trædemåtten tilsluttes direkte til en lydgiver (type 1, type 2 eller type 3) som giver alarm, når der trædes på måtten.

Lyden fra alarmen vil være i samme rum som trædemåtten. Lyden kan reguleres.
Denne løsning bliver oftest brugt hvis ægtefæller sover sammen og den ene skal vækkes, hvis den anden forlader sengen i løbet af natten.

Et alternativ til trædemåtten er vores liggemåtte – se her:

Se herunder vores store udvalg af trædemåtter, vi har forskellige størrelser og kvalitet.

Bemærk at vi ikke anbefaler at der direkte benyttes en sort trædemåtte, da ældre person kan de tro, at det er et hul og træder uden om måtten. Problemet kan løses ved at lægge et lyst tæppe e.l. hen over måtten, men flere af vores kunder vælger i dag liggemåtten frem for trædemåtten, læs mere under liggemåtter – se Link

 

 

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 13

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 13

Side
pr. side